Пенсійна реформа під загрозою знищення — Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійна реформа під загрозою знищення — Гройсман

Казна та Політика
1882
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що народні депутати вже запропонували багато шкідливих правок до закону про пенсійну реформу.
Про це він заявив на брифінгу під час робочої поїздки до Херсонської області.
“Є багато поправок до цього закону, які вже надали депутати, і ці поправки можуть знівелювати, просто знищити цей закон. Тому наше завдання – врятувати цей закон від такої, я б сказав, руйнуючої модифікації й отримати підтримку українських парламентаріїв – а, як ви знаєте, у першому читанні його підтримали 282 депутати – та вийти на фінал і ухвалення у вересні”, – наголосив Гройсман.
Він наголосив, що відповідальність лежить на кожному депутатові, який буде голосувати за цей закон.

Довідка Finance.UA:

  • Реформа передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році в сумі 3 тис. 764,4 грн.
  • Пенсійна реформа передбачає вихід на пенсію за умови наявності страхового стажу не менше 25 років, до 2028 року який підвищиться до 35 років.
  • Особам, у яких не буде 15 років страхового стажу на момент 2018 року, буде призначатися державна соціальна допомога після досягнення 65 років.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас