Гроші вперед: в ЄС відповіли на пропозицію Лондона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші вперед: в ЄС відповіли на пропозицію Лондона

Світ
609
В Єврокомісії (ЄК) взяли до уваги прохання Великобританії про те, щоб передбачити період тимчасового митного союзу з ЄС після Brexit, а також побажання Лондона щодо майбутніх торговельних відносин сторін.
Про це заявила офіційний представник ЄК Анніка Брейдтхардт, повідомляє “Сегодня”
“Але ми звернемося до цього питання лише тоді, коли достатньо просунемося у виконанні умов впорядкованого виходу (Великобританії з ЄС – Ред.)”, – розповіла прес-секретар.
При цьому Брейдтхардт послалася на слова керівника переговорної команди ЄС Мішеля Барньє про те, що безпроблемна торгівля сторін “неможлива поза єдиним ринком і митним союзом”.
Нагадаємо, Великобританія пропонує Євросоюзу “тимчасовий митний союз” на перехідний період після Brexit.
Пропозиція тимчасового митного союзу являє собою спробу британської сторони ініціювати обговорення нових взаємин після Brexit раніше, ніж того хоче Брюссель.
Як розповів єврокомісар з бюджету Гюнтер Еттінгер, після виходу Великобританії з Євросоюзу в бюджеті ЄС буде щорічно бракувати від 10 до 12 мільярдів євро.
Подібні обсяги коштів у Брюсселі розглядають як компенсацію, яку Британія, з точки зору ЄС, повинна буде виплатити за Brexit.
Влада Великобританії, у свою чергу, спростувала повідомлення про те, що країна згодна виплатити за Brexit 40 млрд євро на користь Європейського Союзу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас