Google навчить цифровим навичкам 10 млн молодих африканців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google навчить цифровим навичкам 10 млн молодих африканців

Технології&Авто
177
Генеральний директор Google Сундар Пічаї підтвердив, що компанія хоче навчити 10 млн африканських дітей і юнаків цифровим навичкам, щоб вони змогли відповідати «робочим місцям майбутнього», повідомляє Business Report.
В тому числі інтернет-пошуковик збирається запустити YouTube Go, платформу відео за запитом, яка дозволить кожному з 93 мільйонів користувачів в Нігерії (найчастіше з повільним мобільним інтернетом) — попередньо переглядати контент і навіть зберігати відео для перегляду пізніше. Технологічний гігант також пообіцяв навчити 100 000 розробників програмного забезпечення для створення додатків світового рівня. Цю ідею випробують на Нігерії, Кенії та Південній Африці.
Лагос (найбільше місто Нігерії) бореться за звання столиці стартапів в Африці. Згідно зі звітом, опублікованим в аналітичному журналі Start-up Genome, технологічний сектор Лагоса оцінюється приблизно в $2 млрд, відстаючи лише від Кейптауна з точки зору кількості стартапів. Враховуючи населення Нігерії (понад 186 млн осіб) і перспективи довгострокового економічного зростання, нігерійська система стартапів, мабуть, єдина в Африці, яка може дозволити собі сталий розвиток.
Компанії венчурного капіталу з Кремнієвої долини помітили нігерійські стартапи, які, на їхню думку, мають правильне поєднання місцевої актуальності і потенціалу глобального зростання і зробили кроки, щоб підтримати їх. Наприклад, нігерійське підприємство Fintech Flutterwave, яке, незважаючи на те, що було засноване тільки в 2016 році, нещодавно закрило раунд фінансування в розмірі $10 млн. Фінансування очолили Greycroft Partners і Green Visor Capital, об’єднавши вражаючу групу інвесторів. Flutterwave надає інфраструктуру платежів банкам і підприємствам на африканському континенті і вже опрацювала понад 10 млн транзакцій на суму $1,2 млрд.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас