HPE відправила суперкомп'ютер в космос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HPE відправила суперкомп'ютер в космос

Технології&Авто
337
Компанія Hewlett Packard Enterprise (HPE) повідомила про розробку суперкомп’ютера під назвою Apollo Spacebourne Computer, який буде відправлений на Міжнародну космічну станцію (МКС).
Новинка відноситься до систем класу HPE Apollo 40 (включає сервер, системи зберігання даних та мережеве обладнання, подібне до гіперконвергентних рішень), базується на спеціальній версії ОС Linux і має продуктивність 1 терафлопс.
Apollo Spacebourne Computer створено для високопродуктивних обчислень і вирішення проблем зі зв’язком під час польотів на Марс.
14 серпня 2017 року комп’ютер на борту космічного корабля компанії SpaceX був відправлений на МКС, де буде тестуватися протягом року.
Spaceborne Computer буде реєструвати програмні і апаратні збої, щоб виявити вузли і компоненти, які найбільш уразливі для радіації або деградують під тривалим впливом. Обладнання отримало купу спеціалізованих запобіжників, спрацювання яких призводить до зупинки роботи операційної системи або зниження тактової частоти процесора. Всі ці заходи, у свою чергу, дозволять уникнути виникнення пошкоджень і заощадити дефіцитну на космічній станції енергію.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас