В Україні почнуть по-новому виконувати судові рішення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почнуть по-новому виконувати судові рішення

Казна та Політика
1902
Міністерство юстиції змінює правила примусового виконання судових рішень. Повноваження районних органів виконавчої служби найближчим часом будуть суттєво розширені.
Про це повідомив керівник практики виконавчого провадження, радник Spenser&Kauffmann Олексій Соломко.
Державним виконавцям районних виконавчих служб дозволять стягувати з боржників суми до 10 млн грн. Раніше їх повноваження обмежувалися справами на суму до 6 млн грн.
Зміни наберуть чинності після офіційної публікації, яка очікується найближчим часом.
Донині повноваження органів, що відають виконанням судових рішень в Україні, розподілялися інакше. Районні служби займалися справами на суму до 6 млн грн. Примусовим виконанням судових вердиктів від 10 до 20 млн грн відали обласні управління юстиції. Суми понад 20 млн грн стягує безпосередньо Міністерство юстиції України.
Підвідомчість вже переданих обласним виконавцям справ (в діапазоні 6-10 млн грн) міняти не будуть. А ось зі свіжими судовими рішеннями експерти порекомендували бути уважнішими.
«Прийняті зміни стосуються тільки тих рішень, які будуть пред’являтися до виконання після набрання чинності нормативних змін. Це дуже важливо враховувати для стягувачів. Адже рішення, які будуть пред’явлені не за підвідомчістю, не будуть прийняті до виконання. Що спричинить марне витрачання часу, а часто і втрату можливості оперативно виконати рішення суду», – підкреслив Олексій Соломко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас