Китайська компартія створить комітет для нагляду за дата-центром Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська компартія створить комітет для нагляду за дата-центром Apple

Фондовий ринок
212
Китайська провінція Гуйчжоу, де з’явиться перший в Китаї дата-центр Apple, створить спеціальний комітет для контролю за ним, пише Reuters. Наглядовий орган буде складатися з членів комуністичної партії, в його обов’язки входитиме контроль за пристроями, що забезпечують роботу сховищ iCloud.
Китай почав ще більш жорстко контролювати інтернет. З 1 червня набрав чинності закон, який ставить ІТ-компанії в серйозні рамки. Згідно із законом, вони повинні зберігати всі дані на території Китаю і періодично проходити особливі перевірки.
Керівництво провінції Гуйчжоу, наприклад, заявило на офіційному веб-сайті, що створює комітет з високопоставлених осіб, які перебувають у комуністичній партії, для контролю за ходом проекту Apple. Чиновники запевняють, що комітет буде лише допомагати американській компанії прискорювати розгортання потужностей із зберігання даних у Гуйчжоу. Проте, експерти вважають, що мова йде про ще один захід контролю за інтернетом.
Apple заявила про створення дата-центру в Гуйчжоу в липні. Компанія будує його спільно з місцевим інтернет-оператором. Це було відповіддю на посилення закону і одночасно реалізацією планів компанії з інвестування $1 млрд в провінцію. Китай є ключовим ринком для Apple, тому вона йде назустріч побажанням влади. Так, нещодавно Apple видалила VPN-додатки з AppStore, доступного на території Китаю.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас