У Києві розробили нову модернізацію танка Т-72А — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві розробили нову модернізацію танка Т-72А

Технології&Авто
3802
ДП “Київський бронетанковий завод”, що входить в “Укроборонпром”, розробив нову модернізацію основного бойового танка Т-72А до виду Т-72АМТ.
Про це йдеться в повідомленні “Укроборонпрому”.
При розробці Т-72АМТ максимальну увагу було приділено досвіду, отриманому в зоні АТО. Розробники запевняють, що танк став більш захищеним і ефективним.
Як наголошується в повідомленні, розробка проводилася за власні оборотні кошти заводу.
Фахівці Київського бронетанкового заводу встановили на Т-72АМТ динамічний захист нового покоління — “Ніж”, який вже використовується на танках “Булат” і “Оплот”. Це знижує ефективність ворожих кумулятивних і бронебійних оперенних підкаліберних снарядів, які є головними засобами знищення танків.
Крім того, “Ніж” також ефективний проти боєприпасів, що діють за принципом “ударного ядра”.
Як повідомив 8 серпня військовий експерт Сергій Згурець, на оновлених танках будуть встановлені прилади нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами III покоління, нічний приціл 1К13 з можливістю ведення вогню керованою ракетою “Комбат”, двигуни В-84-1 замість У-46, радіостанції турецької Aselsan і української “Либідь К2”, навігаційна система СН-3003 “Базальт”.
Ракета “Комбат” розроблена київським конструкторським бюро “Промінь”, має напівавтоматичне наведення за лазерним променем і здатна на відстані 5 км пробити не менше ніж 750 мм броні. При цьому завдяки тандемній головній частині ракета повністю ігнорує динамічний захист.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас