Маріупольський порт постраждає через перекриття Керченської протоки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маріупольський порт постраждає через перекриття Керченської протоки

Казна та Політика
2268
Через перекриття Керченської протоки ДП “Маріупольський морський торговельний порт” втратить близько 30% великовантажного флоту, що істотно позначиться на вантажопереробці.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив в.о. директора порту Олександр Олійник.
За його словами, підприємство дійсно переживає непростий період.
“При порозі беззбитковості в 350-400 тисяч тонн вантажів ми в серпні зможемо перевантажити тільки 160 тисяч тонн, оскільки основні наші партнери – маріупольські меткомбінати – були змушені в цьому місяці переорієнтувати свою продукцію в південні порти”, – заявив Олійник.
Крім того, додає директор підприємства, через будівництво Керченського моста будуть обмежені технічні параметри судів, а значить, порт втратить близько 30% великовантажного флоту, що істотно позначиться на вантажопереробці.
“Але є всі підстави вважати, що у вересні вантажі поступово стануть до нас повертатися. Нехай і меншого тоннажу”, – зазначив Олійник.
“Безумовно, нам доведеться економити, але, перш за все, за рахунок скорочення поточних витрат, ремонтів та припинення нетермінових будівельних робіт. Як і раніше, наша першочергова задача – виконувати свої зобов’язання перед державою і трудовим колективом. І звичайно, продовжувати розвиток підприємства, шукати нових клієнтів, диверсифікувати вантажну базу”, – підсумував він.

Довідка Finance.UA:

  • Згідно із заявою РФ, з 9 серпня рух через Керченську протоку тимчасово заборонено.
  • Росія почала будівництво транспортного шляху, що проходить через Керченську протоку із материкової частини РФ до анексованого у 2014 році українського півострова Крим.
  • Росіяни очікують закінчення будівництва переходу у 2019 році.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас