У Німеччині вантажівки стануть тролейбусами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині вантажівки стануть тролейбусами

Технології&Авто
1151
Компанія Siemens отримала контракт влади німецької землі Гессен на створення електричної контактної лінії для вантажних електричних і гібридних автомобілів. Згідно з повідомленням компанії, угода передбачає створення ланцюга на федеральному автобані A5 між Франкфуртом і Дармштадтом, передає N+1.
Контракт з Siemens передбачає будівництво контактного ланцюга на автобані A5 протяжністю всього 10 кілометрів. На цій ділянці планується оцінити ефективність нової технології, яку створює Siemens в рамках ініціативного проекту eHighway з 2012 року.
Передбачається, що над дорогою над однією або кількома смугами будуть розміщені по два контактні кабелі – фазовий і земля.
Опинившись на цій ділянці, спецсистема на електричних або гібридних вантажівках висуватиме з обтічника над кабіною два невеликі пантографи і притискати їх до контактного кабелю на зразок тролейбуса.
Згідно з проектом eHighway, електровантажівки, переміщаючись по трасі з контактними лініями, зможуть заряджати свої батареї, не зменшуючи ходу, а гібридні автомобілі зможуть вимикати допоміжні двигуни внутрішнього згоряння і переводити електромотори на живлення від електричної мережі траси.
Як очікується, ділянка eHighway на автобані A5 запрацює вже в 2018 році. Якщо влада визнає її ефективною, довжина контактної мережі може бути збільшена. Крім того, Siemens отримає тоді контракти і на будівництво eHighway на інших трасах країни.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас