Гроші для "Стіни" переказували фірмі, директором якої була прибиральниця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші для "Стіни" переказували фірмі, директором якої була прибиральниця

Кримінал
2165
НАБУ підозрює, що три фірми-генпідрядника робіт за проектом “Стіна” використовували для відмивання коштів субпідрядника ТОВ “Кот-Трейд”, директором якого була прибиральниця.
Про це йдеться в статті Олексія Братущака на “Українській правді” Корупційні дірки в “Стіні Яценюка”.
Так, в тексті постанови Солом’янського суду Києва про арешт майна в цій справі йдеться: у справі розкрадання коштів по проекту “Стіна” НАБУ підозрює, що три фірми-генпідрядника робіт використовували для відмивання коштів субпідрядника – ТОВ “Кот-Трейд”.
При цьому 4 мільйони гривень з рахунку цього ТОВ в банку “Глобус” зняв директор фірми, а ще частину грошей переказали на три інші рахунки в “Сбербанку” з призначенням платежу: “Поповнення власного поточного рахунку”.
“Згідно з інформацією, наданою ДФС України, будь-яких інших працівників, крім директора, ТОВ “Кот-Трейд” не має, в зв’язку з чим об’єктивно виконати роботи з інженерно-технічного облаштування держкордону воно не могло, що дає підстави вважати, що ТОВ “Кот-Трейд” є фіктивним підприємством, іжодних робіт з облаштування державного кордону не виконували”, – йдеться в рішенні суду.
Під час допиту перший директор ТОВ “Кот-Трейд” повідомила, що працює прибиральницею, а за 500 гривень видала довіреність незнайомцю на здійснення дій від свого імені.
Зараз офіційним керівником ТОВ “Кот-Трейд” значиться Сергієнко Сергій Едуардович.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас