Індія в липні збільшила імпорт золота вдвічі - до $2,1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія в липні збільшила імпорт золота вдвічі - до $2,1 млрд

Світ
223
Імпорт золота до Індії в липні 2017 року склав $2,103 млрд, говориться в матеріалах міністерства торгівлі і промисловості країни.
Це в 2 рази більше, ніж за аналогічний місяць попереднього року.
Всього за січень-липень, за підрахунками, поставки золота до Індії зросли в 2,2 разу в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року і склали $ 23,067 млрд.
World Gold Council в опублікованому раніше дослідженні зазначає, що попит на золото в Індії у II кварталі 2017 року виявився очікувано високим. Імпорт золота в країну в травні, наприклад, склав рекордні 104,6 тонни – це пояснюється тим, що ринок накопичував запаси напередодні оголошення ставки податку з поставки товарів і послуг (GST). Коли уряд підтвердив, що ставка складе 3%, закупівлі сповільнилися і активізувалися потім ненадовго в кінці червня, напередодні введення податку в дію. Це призвело до премії в $3-4 за унцію в Індії в порівнянні зі світовими цінами на золото, деякі трейдери навіть повідомляли про премію в $10.
Зростанню попиту на золото в Індії сприяли також місцеві свята і весілля. Перш за все, свято Акшая Трит’я – найсприятливіший день року, в цей день покупки золота традиційно найвищі. Також в цьому році в індуїстському календарі на II квартал припало 26 сприятливих для весілля днів проти всього 8 в II кварталі 2016-го.
Індія довгий час була найбільшим споживачем золота в світі, практично не виробляючи його сама. Однак з 2013 року Індія бореться з Китаєм за першість за цим показником.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас