У Києві судитимуть чиновника, який двічі за рік погорів на хабарі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві судитимуть чиновника, який двічі за рік погорів на хабарі

Кримінал
1140
У Києві судитимуть екс-службовця Дарницької РДА, який двічі за рік погорів на хабарі, повідомляє “Сегодня”.
Київською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього державного службовця Дарницької РДА, затриманого в червні цього року на одержанні неправомірної вигоди.
Перебуваючи на посаді головного спеціаліста відділу контролю за благоустроєм та охорони навколишнього середовища Дарницької РДА, зловмисник вимагав від підприємця щомісячну плату за сприяння в розміщенні автокав’ярні біля речового ринку “Дарницький”. У разі несплати йому коштів чиновник погрожував вжити заходів для припинення роботи автокав’ярні і ще одного торгового прилавка цього підприємця.
Уже звільненому з посади чиновнику інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене повторно).
Зазначена особа перебуває в статусі обвинуваченого ще в одному кримінальному провадженні за вчинення аналогічного злочину. У вересні минулого року співробітники прокуратури викрили його на вимаганні у підприємця 9 тис. гривень хабара за безперешкодне функціонування автокав’ярні. Обвинувальний акт за цим фактом також знаходиться на розгляді в суді.
Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас