Підійти до верстата і працювати: Гройсман хоче впровадити в Україні міжнародні системи підготовки кваліфікованих робітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підійти до верстата і працювати: Гройсман хоче впровадити в Україні міжнародні системи підготовки кваліфікованих робітників

Казна та Політика
1817
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що в Україні необхідно підвищити рівень підготовки кваліфікованих робітничих кадрів і, можливо, впровадити міжнародні системи такої підготовки.
“Ми маємо якісні приклади міжнародної системи підготовки кваліфікованих кадрів, я думаю, що вони можуть бути впроваджені абсолютно повністю по всій території України. Ми повинні з наших навчальних закладів вже випускати кваліфікованих працівників, конкурентних, які мають всі необхідні знання, щоб прийти на виробництво, на сучасне виробництво, відразу підійти до верстата і почати працювати”, – сказав він під час селекторної наради з питання підготовки до початку нового 2017-2018 навчальних років у вівторок у Дніпрі.
За словами глави уряду, зараз подекуди трапляється ситуація, коли після навчання в професійно-технічному училищі працівник “приходить на виробництво, бачить сучасне обладнання і не знає, з якого боку до нього підійти”.
В.Гройсман підкреслив, що в кінці вересня – середині жовтня поточного року має намір відвідати Харків, де відбудеться нарада з питань промисловості і в її рамках буде порушено питання підготовки кваліфікованих кадрів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас