Депутати пропонують підвищити специфічну ставку акцизу на сигарети на 33%, адвалорну – на 8 п. п. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують підвищити специфічну ставку акцизу на сигарети на 33%, адвалорну – на 8 п. п.

Казна та Політика
269
Специфічна ставка акцизного податку на тютюнові вироби з 1 січня 2018 року може зрости на 33% – до 592,59 грн за 1 тис. шт. при підвищенні адвалорної ставки з 12% до 20%.
Відповідний законопроект № 6683-1 зареєстрований в парламенті 21 липня. Автори документа – Оксана Юринець, Андрій Антонищак, Ярослав Дубневич, Микола Люшняк, Роберт Горват (БПП), Ігор Лапін, Ігор Васюник (обидва – “Народний фронт”), Тетяна Острикова (“Самопоміч”), Денис Силантьєв (“Радикальна партія Олега Ляшка”) та ін..
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що запропоноване підвищення ставок забезпечить додаткові надходження до бюджету в розмірі 11,8 млрд грн на рік.
“Такі зміни в оподаткуванні тютюнових виробів дозволять встановити питому вагу акцизного податку в ціні тютюнових виробів на рівні 60%, як передбачено Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом”, – йдеться в документі.
На думку авторів законопроекту, запропоноване підвищення акцизних ставок зменшить ризики тінізації ринку і справедливо розподілить навантаження на всі сегменти тютюнового ринку, його споживачів і виробників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас