Кияни не хочуть платити за охорону лічильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни не хочуть платити за охорону лічильників

Особисті фінанси
1152
У київських будинках взялися встановлювати охоронні сигналізації. Таким чином, міська влада хоче знизити рівень крадіжок будинкових лічильників і ліфтових котушок, що почастішали =.
Зараз в черзі на встановлення знаходяться 80 столичних багатоповерхівок. Перші будинки обладнали ще наприкінці минулого року, однак і з цими платежами кияни не справляються.
Згідно з інформацією, відповідальність за крадіжки несе служба охорони. Якщо злодії встигнуть здійснити задумане до приїзду екіпажу, компенсувати збитки доведеться ДСО.
Витрати на встановлення і купівлю сигналізацій місто повністю взяло на себе, а ось за обслуговування і ремонт мешканці будинків повинні платити самі.
Міський бюджет виділяє кошти на монтаж і підключення до пульта ДСО датчиків охорони на ліфтову і двері теплопункту (до 12 тис. грн). А оплата охоронних послуг і обслуговування системи лягають на плечі мешканців. Це в середньому від 3 до 5 грн на місяць з кожної квартири.
Але і з цими платежами кияни не справляються. «51% плат за охорону повністю лягли на плечі КЖСЕ. Зараз рахунку за сигналізацію киянам від нас приходять окремою квитанцією, і багато хто просто не платять. Але цю проблему незабаром повинні вирішити шляхом включення абонплати у загальні платіжки», — розповів директор КП “Київжитлоспецексплуатація” (КЖСЕ) Олег Котляренко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас