Waymo запатентувала м'які безпілотні автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Waymo запатентувала м'які безпілотні автомобілі

Технології&Авто
478
Робомобілі зможуть зробити ситуацію на дорогах набагато більш безпечною. Так, транспортні засоби будуть спілкуватися один з одним, щоб запобігти аварії. А для захисту пішоходів Google вирішила створити м’які машини, повідомляє The Verge.
Дочірня компанія Alphabet (холдинг, якому належить Google), Waymo, запатентувала дизайн автомобіля, деталі корпусу якого утримуються разом за допомогою натяжних елементів». Ці елементи можуть бути кабелями, стрижнями або пружинами і будуть послаблюватися або затягуватися, щоб за необхідності регулювати «зовнішню жорсткість» автомобіля. Якщо датчики виявляють, що транспортний засіб може зіткнутися з іншим об’єктом, вони змінюються. Якщо попереду зіткнення з іншим автомобілем, автомобіль залишиться жорстким, а якщо з людиною, то робомобиль буде пом’якшуватися, щоб уникнути важких наслідків від зіткнення для пішохода.
«Наприклад, якщо буде встановлено, що велосипедист неминуче вдариться об капот і передній бампер безпілотного транспортного засобу, буде зменшено натяг елементів, пов’язаних з капотом і переднім бампером, щоб зменшити жорсткість цих поверхонь», — говориться в патенті.
На даний момент це лише досить детально пророблений чорновий ескіз. Поки що не проведено жодних тестів, що показують, чи може така система допомогти врятувати життя пішоходів і чи буде вона безпечна для людей всередині транспортного засобу. Але, принаймні, це більш розумно, ніж одна з попередніх ідей Google щодо захисту пішоходів від безпілотних автомобілів: вкривати автомобіль клеєм, щоб той, з ким він стикається, не відлітав і не завдавав собі цим ще більшої шкоди.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас