У Барселоні проведуть експеримент з базовим основним доходом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Барселоні проведуть експеримент з базовим основним доходом

Світ
926
У Барселоні затвердили проект дворічного експерименту з виплати фіксованих посібників для боротьби з бідністю. З жовтня кожне зі 1000 домогосподарств у найбіднішому районі Бесос буде отримувати від €100 до €1676 щомісяця.
Протягом двох років в Барселоні буде проходити експеримент з новою формою соціальних гарантій B-Mincome. Назва проекту відсилає до програми Mincome в Канаді, яка проходила в країні у 1970-і роки. Організатори в Барселоні не використовують поняття безумовний основний дохід (БОД), використовуючи замість цього термін «муніципальна інклюзивна підтримка» (SMI). Однак суть від цього змінюється мало.
За умовами експерименту, жителі бідного барселонського району Бесос будуть отримувати не тільки грошові виплати, але і допомогу з пошуком роботи та соціальною інтеграцією. Всього в проекті візьме участь 2000 домогосподарств, які вже отримують соцпідтримку від держави. Учасників відберуть випадковим чином і, за бажання, сім’ї можуть відмовитися від участі, повідомляє сайт Всесвітньої мережі базового доходу (BIEN).
З відібраних домогосподарств половина складе контрольну групу, а друга половина — 1000 домогосподарств — буде одержувати фіксовані виплати. Учасників, які отримують допомогу, поділять на 10 груп. Вони будуть щомісяця отримувати від €100 до €1676 залежно від складу сім’ї і фінансового становища.
Частина учасників — 450 сімей — будуть отримувати тільки виплати. Іншим 550 домогосподарствам також допоможуть у пошуку роботи і місця навчання, а також будуть залучати їх у громадське та фінансове життя.
Учасники експерименту будуть спілкуватися з організаторами в мобільному додатку. Протягом двох років сім’ї повинні залишатися резидентами Бесоса — це головна вимога програми. Як і у фінському експерименті з БОДом, учасники можуть шукати роботу і підвищувати свій дохід — на виплати це не вплине.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас