З вершини – вниз: Джефф Безос втратив за два тижні $8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З вершини – вниз: Джефф Безос втратив за два тижні $8 млрд

Фондовий ринок
1726
Коли ринки відкрилися 27 липня, статки засновника Amazon Джеффа Безоса досягли $90,6 млрд, що зробило його найбагатшою людиною на планеті за версією Forbes.
Втім, тріумф генія інтернет-комерції тривав недовго — до вечора того ж дня засновник Microsoft Білл Гейтс повернув собі титул лідера глобального рейтингу Forbes. Статки Безоса ж продовжили скорочуватися. Зараз Forbes оцінює їх в $82,5 млрд, що на $8,1 млрд менше, ніж 27 липня. У рейтингу Forbes Real Time він займає третю сходинку (попереду Гейтс з $89,5 млрд і іспанський магнат і власник Zara Амансіо Ортега з $83,1 млрд).
Зниження вартості Безоса повністю пояснюється падінням курсу акцій Amazon. Вранці 27 липня вони досягли історичного максимуму — $1 083 за штуку. Однак у той же день Amazon оприлюднила квартальні результати, які виявилися гіршими за очікування аналітиків, після чого акції почали падати. Тим не менш, вони досі знаходяться на досить високому рівні, зараз вони коштують майже на 30% дорожче, ніж 1 січня 2017 року.
В останні місяці компанія зробила кілька великих заяв. У червні Amazon оголосила, що купить продуктового ритейлера Whole Foods за більш ніж $13 млрд. Потім у серпні з’явилася інформація, що компанія Безоса може зайти на ринок онлайн-продажу квитків, де в даний час домінують такі організації, як Live Nation, вклавши в новий бізнес $5 млрд.
53-річний Безос заснував Amazon в своєму гаражі в 1994 році, після звільнення з роботи в нью-йоркському хедж-фонді. У 1997 році компанія вийшла на IPO, а вже в наступному році він увійшов до рейтингу найбагатших американців Forbes-400. Amazon, яка почалася як книжковий онлайн-магазин, тепер продає мільйони різних продуктів, а її доходи за підсумками минулого року склали $136 млрд. Ця цифра включає в себе і доходи від сервісу Amazon Web Services.
Для Безоса, який також володіє ракетною компанією Blue Origin і The Washington Post, недавнє падіння його статків навряд чи стане болючим — з березня 2016 року його статки зросли більш ніж на $37 млрд.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас