В Україні з'являться прикордонні дільничні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'являться прикордонні дільничні

Казна та Політика
488
У Державній прикордонній службі планують впровадити інститут прикордонних дільничних. Про це голова Держприкордонслужби Петро Цигикал заявив в ефірі «5 каналу», повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.
“Ми плануємо вводити таке поняття, як прикордонний дільничний, який повинен працювати в селищних радах, повинен працювати з місцевим населенням, повинен проводити профілактичну роботу”, – сказав він і додав, що таке нововведення буде реалізовуватися за рахунок діючого штату.
Також, додав голова Держприкордонслужби, планується збільшити кількість контрольних постів на кордоні.
Цигикал зауважив, що зараз відстань між контрольними постами становить від 30 до 100 км, що значно ускладнює систему охорони. Він також повідомив, що на сьогоднішній день підрозділи Держприкордонслужби укомплектовані на 60-70%. За його словами, на деякий час восени буде «провал» в особистому складі, коли звільняться строковики – близько 3 тисяч чоловік. «Надалі заповнювати нестачу будемо тільки за рахунок контрактників. Будемо проводити роботи і з місцевим населенням, з військкоматами і з молоддю», – підкреслив Цигикал.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас