Експерт пояснив, чому у вересні подорожчають яйця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив, чому у вересні подорожчають яйця

Аграрний ринок
1736
Асоціація “Союз птахівників україни” прогнозує сезонне зростання цін на яйця у вересні.
Про це повідомив керівник асоціації Сергій Карпенко.
“У другій половині року ми очікуємо підвищення цінових трендів на яйця курячі харчові, оскільки з лютого по вересень виробники були змушені відпускати їх за цінами значно нижчими за собівартість… Цінова ситуація в цьому році була навіть гіршою, ніж у минулому році, відпускні ціни в певні періоди опускалися до рівня 2014 року. Як ми вже неодноразово констатували, для українського ринку яєць притаманні сезонні коливання, а починаючи з вересня, цей фактор починає повноцінно діяти”, — повідомив експерт.
Більш того, за його словами, на ринку яєць спостерігається така ж тенденція, як і на ринку м’яса птиці — обсяги експорту в 1-му півріччі перевищують показник минулого року при збереженні обсягів виробництва.
Так, виробництво яєць у всіх категоріях господарств за підсумками 1-го півріччя склало 7,9 млрд штук, що лише на 0,8% більше, ніж у 1-му півріччі 2016 року.
Експорт яєць при цьому збільшився на 30% до 506 млн штук у порівнянні з 1-м півріччям минулого року.
За 7 місяців, за даними на сайті асоціації, експорт зріс на 38% до 658,2 млн штук у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
“На сьогоднішній день існує достатньо високий попит на цю продукцію на зовнішніх ринках, тому обсяги експорту повинні перевищити минулорічні показники”, — повідомив Карпенко.
При цьому в разі повторення спалаху пташиного грипу і наступних торгових обмежень з боку імпортерів дані плани можуть бути скориговані.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас