Киянам доведеться платити вдвічі більше за прибирання будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам доведеться платити вдвічі більше за прибирання будинків

Особисті фінанси
1930
Наступного тижня кияни отримають платіжки з подвійною квартплатою. Згідно з розпорядженням КМДА, з 1 липня за послуги з утримання будинків та прибудинкової території мешканцям будинків комунальної власності (без ОСББ чи ЖБК) нараховується тариф: 5,8 грн/кв. м при оплаті до 20 числа поточного місяця і 6,43 грн — після.
Раніше кияни платили за 2,8 і 3,3 грн за кв. м відповідно.
Підвищення цін у КМДА пояснюють тим, що багатьом компаніям не вистачає грошей, щоб надавати необхідні послуги.
В мерії обіцяють посилити контроль за роботою ЖЕКів та поліпшити якість обслуговування. За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, найближчим часом ЖЕКи почнуть збирати жителів і обговорювати з ними всі необхідні ремонти будинків, при цьому оголошуючи вартість робіт. Крім того, днями по місту розмістять оголошення про вакансії слюсарів і двірників. «Ми запропонуємо двірникам зарплату в 5-6 тис. грн і розділимо функції між двірником і прибиральником, що має поліпшити якість прибирання всередині будинку та на прибудинковій території», — говорить він.
Крім того, мерія починає формувати кадровий резерв на посади начальників керуючих компаній, куди зможе потрапити будь-хто з відповідною освітою і досвідом після співбесіди.
До речі, на думку екс-голови Мінжкг Олексія Кучеренка, головними проблемами ЖЕКів є неналежна організація праці, слабка продуктивність, а також зловживання керівництва.
«Без вирішення цих проблем ситуація не зміниться, навіть якщо тариф буде підвищено в 20 разів», — переконаний він.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас