Саакашвілі може в'їхати в Україну тільки за наявності візи - ГПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі може в'їхати в Україну тільки за наявності візи - ГПУ

Казна та Політика
599
Екс-голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, може потрапити в Україну тільки після оформлення візи.
Про це на своїй сторінці в Facebook заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін.
“Пропуск Саакашвілі (зараз особи без громадянства, якщо підтвердиться інформація про наявність в нього паспортів третіх країн) в Україну можливий тільки після оформлення візи. Будь-які перформанси в оточенні активістів або нелегальний перетин кордону дають стовідсоткові правові підстави для притягнення його до адмінвідповідальності, а осіб, які сприяють такому незаконному перетинанню кордону – до кримінальної відповідальності (і не кажіть потім, що не попереджали”, – написав Єнін.
За його словами, особиста присутність Саакашвілі на засіданнях суду не може бути підставою для оспорювання права на справедливий суд, “оскільки право на в’їзд в іноземну державу не є правом, гарантованим Конвенцією, і позивач може захищати свої інтереси через захисника”, – додав заступник генпрокурора.

Довідка Finance.UA:

  • 26 липня президент України позбавив громадянства України екс-президента Грузії, екс-голову Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас