Кіберспорт може увійти до програми Олімпіади 2024 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберспорт може увійти до програми Олімпіади 2024 року

Світ
327
Тоні Естангут, співголова Паризького заявочного комітету, підтвердив, що він запропонує представникам Міжнародного олімпійського комітету включити кіберспорт в офіційну програму, коли Ігри прийдуть до Франції через сім років, повідомляє The Guardian.
«Ми маємо спробувати, тому що ми не можемо сказати: “Це не про нас. Це не про Олімпіаду”, – заявив Естангет в інтерв’ю Associated Press. – Молодь, так, вони зацікавлені в кіберспорті і такого роду речах. Давайте підемо їм назустріч, і зробимо це. Я не хочу відразу говорити “ні”. Я думаю, що було б цікаво взаємодіяти з МОК, разом з ними, з кіберспортивним середовищем, щоб краще зрозуміти, що ж це взагалі таке, і чому він має такий успіх».
Париж буде підтверджений як приймаюче місто Олімпіади 2024 року, після скликання МОК в наступному місяці в Перу, в результаті угоди з єдиним претендентом – Лос-Анджелесом, який погодився віддати Парижу Ігри 2024 року і прийняти Олімпіаду в 2028 році.
У квітні Олімпійський комітет Азії (OКA) оголосив, що включив кіберспорт в офіційну програму змагань на Азіатських іграх в Китаї в 2022 році. OКA заявив, що це рішення відображає «швидкий розвиток і популярність цієї нової форми спорту серед молоді».
Деталі про те, в яких іграх будуть змагатися учасники, ще не надані, хоча ОКА підтвердив найменування типів ігор для Asian Indoor and Martial Arts Games (AIMAG) в Туркменістані: FIFA 2017, Moba (розрахована на багато користувачів онлайн-битва) і RTA (атака в реальному часі).
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас