Ринок малих супутників зросте до $30 млрд через 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок малих супутників зросте до $30 млрд через 10 років

Технології&Авто
192
Згідно зі звітом Euroconsult, протягом найближчих 10 років буде запущено понад 6,2 тисяч малих супутників, а ринок зросте до $30 млрд, пише Space News.
За прогнозом аналітиків, ринок малих супутників в 2017-2026 роках буде на 70% складатися з масових запусків (так званих «сузір’їв») для комерційних компаній. При цьому, собівартість виробництва таких супутників складе $16,5 млрд.
Однак не всі учасники ринку поділяють оптимізм Euroconsult. Так, за словами глави компанії German Orbital Systems, що випускає малі супутники «під ключ», Уолтера Балхаймера, «це ризикований і дорогий бізнес». «Прогноз заснований на успішних запусках OneWeb за допомогою SpaceX, які також підпадають під поняття малих супутників, – говорить він. – Великі компанії переходять від будівництва великих і унікальних супутників, до невеликих і серійних, що знижує вхідний бар’єр на цьому ринку». На думку Балхаймера, необхідно вирішити проблему швидкості запуску. Поки ж компаніям доводиться чекати багато місяців, перш ніж їх супутник з’явиться на орбіті. Багато залежить від створення малих ракет.
«Все залежить від зниження вартості запуску, – говорить представник Surrey Satellite Technology (SSTL) Джоель Сайкс. – З огляду на малу кількість запусків, вартістю до $30 тис. за кілограм, прогноз виглядає нереалістичним. Цифри засновані також на потенційних великих капіталовкладеннях, яких може не бути».
При цьому, більша частина малих супутників буде не телекомунікаційними, а спостережними, вважає співзасновник французького стартапу Exotrail Дейвід Генрі. «Перше сузір’я телекомунікаційних супутників створить великий бар’єр для запуску нових супутників», – вважає він.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас