Sony хоче перевести дані про освіту в блокчейн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony хоче перевести дані про освіту в блокчейн

Технології&Авто
284
Sony заявила, що завершила розробку системи зі зберігання і управління записами про освіту. Особливість у тому, що систему компанія реалізувала на блокчейні. Зараз компанія шукає можливості для її комерціалізації, пише TechCrunch.
Компанія озвучила намір щодо створення такої системи півтора роки тому. Ідея була в тому, щоб створити реєстр для зберігання всіх даних про освіту населення: дипломи, ступені, результати тестів і атестацій тощо. У компанії кажуть, що така система дозволила б уникнути шахрайства, пов’язаного з фальшивими дипломами. До неї б отримали доступ третіх сторін: роботодавцям буде легко перевірити інформацію про освіту тих, кого вони наймають.
У Sony вирішили, що існуюча система зберігання застаріла. Дані про шкільну освіту зберігаються в окремих школах, інформація про отримані ступені в університетах. Між закладами немає ніякого зв’язку. Якщо потрібно отримати інформацію, то потрібно відправляти як мінімум електронні листи. Набагато зручніше, якби існував єдиний реєстр цих даних. Він служив би і портфоліо, що автоматично формується, і легким способом для роботодавців дізнатися про освіту співробітників. Тоді ж пропав би сенс підробляти будь-які документи про освіту.
Інший аспект – підвищення ефективності освіти. У компанії розповіли, що дані, що зберігаються в доступному і зрозумілому місці, можна легко аналізувати за допомогою ШІ та інших технологій аналізу даних. Університети можуть отримувати своєчасний зворотний зв’язок про свої програми, про те, скільки фахівців їм потрібно готувати на наступний рік, а які напрямки згорнути або скорегувати. Система дасть чітке розуміння, як працює система освіти, куди вона рухається. Тепер Sony хоче почати розгортати свою систему в партнерстві з навчальними закладами.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас