Прикордонники та експрес-перевізники хочуть прискорити доставку посилок із-за кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прикордонники та експрес-перевізники хочуть прискорити доставку посилок із-за кордону

Казна та Політика
1166
Компанії, що займаються міжнародними поштовими експрес-перевезеннями, хочуть внести зміни до Реєстру об’єктів прав інтелектуальної власності, щоб припинити або хоча б мінімізувати призупинення митного оформлення посилок на адресу фізичних осіб з-за кордону (з іноземних інтернет-магазинів).
Про це на своїй сторінці в Facebook розповів в.о. начальника Київської міської митниці Сергій Тупальський. За його словами, таке питання перевізники порушили під час зустрічі з керівництвом Київської міської митниці та представниками Громадської ради при Головному управлінні ДФС в Києві.
“Під час обговорення питання результативності призупинення митного оформлення міжнародних експрес-накладних з товарами, які містять об’єкти права інтелектуальної власності (ОПІВ) в одиничному екземплярі (наприклад, пара кросівок або телефон), було вирішено ініціювати зустріч з правовласниками торгових марок, по яких найчастіше відбуваються такі призупинення”, – написав Тупальська.
Він додав, що до даної зустрічі перевізники і митниця підготують аналітику про ситуацію з призупиненням митного оформлення по товарах з ОПІВ, за якими найчастіше виявляються ознаки порушень прав інтелектуальної власності і за якими, в кінцевому підсумку, митне оформлення після отримання згоди правовласника завершується. “Мова йде про ті товари, які правовласник визнав контрафактними.
Щодоби на Київській міській митниці фіксується 10-15 подібних випадків”, – пояснив Тупальський. В публікації керівника Київської митниці вказано, що експрес-перевізники хочуть запропонувати правовласникам змінити в Реєстрі об’єктів прав інтелектуальної власності мінімальну кількість товарів, по яким необхідно робити призупинення митного оформлення.
В результаті кількість випадків призупинення митного оформлення посилок громадян, які зазвичай замовляють в іноземних інтернет-магазинах один-два товари, має істотно знизитися. Крім того, Тупальський повідомив, що Київська міська митниця разом з експрес-перевізниками розробить спеціальний реєстр, в якому буде міститися інформація про завершення митного оформлення посилок, що дозволить прискорити доставку відправлень отримувачам.

Довідка Фінансів.юа:

  • У квітні в ДФС надійшли скарги, що деякі посилки з Китаю не доходять до своїх адресатів.
  • Експерти пов’язують це з явищем вичерпання прав власника авторських прав на певні торгові марки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас