Facebook представила відеоплатформу Watch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook представила відеоплатформу Watch

Технології&Авто
825
Facebook представила оновлену стрічку для відео Facebook Watch в окремій вкладці, яка полегшить користувачам доступ до відео, не включених до їхньої новинної стрічки, і їх обговорення з друзями.
Крім того, найбільша соцмережа світу пропонує підписку на контент провідних мовних і спортивних організацій та контент, вироблений її власним коштом. З четверга нова функція доступна лише обмеженому числу користувачів у США, пише TechCrunch, але з часом вона буде розгорнута на загальносвітовому рівні.
“Перегляд відео не обов’язково має бути пасивним”, – написав у своєму блозі засновник мережі Марк Цукерберг.
Як зазначають експерти, Facebook має намір конкурувати з місцем для розміщення відеофайлів YouTube, корпорацією Disney, яка також вирішила вийти в цей сегмент, і традиційними телеканалами.
Окрема стрічка для відео в Facebook була запущена в Америці торік, але досі в основному до неї потрапляли невеликі аматорські ролики або короткі новинні кліпи.
Деякі відеопрограми триватимуть більше 10 хвилин – набагато більше, ніж зараз люди дивляться відеоролики в соцмережі.
За словами продакт-менеджера Facebook Деніела Денкера, користувачам подобається випадково натрапляти на відеоролик в їхній стрічці, але їм також до вподоби і окрема стрічка для перегляду відео.
Вкладка Watch буде персоналізованою для кожного користувача: перш за все до неї потраплять програми, які подобаються друзям. Залишати коментарі та спілкуватися з друзями можна як в процесі перегляду, так і після. Також Facebook пропонує створювати спільноти за інтересами для перегляду відео.
Ринок інтернет-відео може стати для Facebook додатковим джерелом доходу. Поки що ексклюзивні партнери Facebook будуть отримувати 55% прибутку від рекламних вставок, решта відійде соцмережі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас