Швейцарська прокуратура: фірма зі «справи Мартиненка» відмила мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарська прокуратура: фірма зі «справи Мартиненка» відмила мільярд доларів

Кримінал
902
Швейцарська прокуратура звернулась по допомогу до Національного антикорупційного бюро України у розслідуванні сумнівних багатомільйонних транзакцій через компанію Randstone Commercial LLP. Мовляв, бенефіціари фінансових оборудок ховаються в Україні.
Про це йдеться в ухвалі Солом`янського суду Києва, яка була оприлюднена вчора у судовому реєстрі.
Назва компанії – Randstone Commercial LLP – вже відома в Україні. Адже згідно з фабулою іншого розслідування, яке здійснює НАБУ, про вимагання та отримання хабара екс-нардепом Миколою Мартиненком, саме через її латвійські рахунки політик відмивав кошти, сплачені чеською компанією Skoda JS.
Завдяки запиту швейцарців про надання міжнародної правової допомоги з`ясувалось, що портфоліо британської фірми значно ширше. Вони виявили підозрілі транзакції, в ході яких Randstone Commercial LLP отримала $9 млн від компанії з Кайманових островів Aircraft Portfolio Management. Більше того, швейцарські слідчі зазначають, що з 2008-го по 2013 рік через Randstone Commercial LLP пройшли фінансові операції на загальну суму понад $1 млрд. Кілька сотень мільйонів були згодом перераховані в український Prime Bank, йдеться у запиті зі Швейцарії.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас