Mazda створила перший у світі бензиновий двигун без свічок запалювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mazda створила перший у світі бензиновий двигун без свічок запалювання

Технології&Авто
3287
Mazda представила перший у світі бензиновий двигун, який працює без свічок запалювання. SkyActiv-X буде запалювати паливну суміш через стиснення, як дизель, пише Engadget.
SkyActiv-X з’явиться на автомобілях Mazda в 2019 році і обіцяє бути на 20-30% ефективнішим, ніж поточний SkyActiv-G, і до 45% ефективнішим, ніж класичний бензиновий двигун зразка 2008 року.
Звичайний бензиновий двигун потребує свічок запалювання, але SkyActiv-X запалює повітряно-паливну суміш без іскри – через стиснення, як це робить дизельний двигун. За словами представників Mazda, це поєднання переваг бензину і дизеля в одному двигуні дозволяє збільшити потужність і знизити забруднення навколишнього середовища.
SkyActiv-X є частиною стратегічного плану японського автовиробника з електрифікації та мінімізації викидів, розрахованого до 2030 року. В його рамках Mazda планує об’єднатися з Toyota для створення електромобілів. Однак за словами глави відділу досліджень і розробок Mazda Кіеші Фудживара, «незважаючи на необхідність електрифікації, двигун внутрішнього згоряння повинен бути першим».
Завдяки поєднанню системи стиснення з нагнітачем, компанії вдалося збільшити крутний момент до 30%. Тести показали, що дволітрова Mazda3 розганяється швидше, ніж автомобіль з двигуном 2,5 літра, і витрачає менше пального, ніж модель з 1,5-літровим агрегатом.
Очікується, що двигун SkyActiv-X з’явиться в новому поколінні Mazda3, яке вийде на ринок в кінці 2018 року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас