У Кабміні знайшли спосіб прискорити процедуру отримання біометричних паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні знайшли спосіб прискорити процедуру отримання біометричних паспортів

Казна та Політика
1896
Різкий стрибок попиту на біометричні паспорти після введення безвізового режиму між Україною і Євросоюзом перевантажив існуючі потужності ДП “Поліграфічний комбінат “Україна”, і підприємство перестало справлятися з обсягом замовлень.
Разом з тим, Кабмін на засіданні в середу, 9 серпня, знайшов рішення проблеми, розповів перший віце-прем’єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє “Сегодня”.
За словами віце-прем’єра, раніше в умовах відсутності великого попиту на документи 75% прибутку підприємства перераховувалося в бюджет – це призвело до того, що у комбінату не залишалося коштів на модернізацію.
“Проблема полягає в тому, що коли не було такої кількості бажаючих отримати паспорти, ми 75% чистого прибутку підприємства направляли до державного бюджету. Це фактично вимивало оборотні кошти і підприємство не могло проводити модернізацію, що необхідно для швидкості і якості проведення робіт”, – розповів Кубів.
Своєю постановою Кабмін зменшив для поліграфкомбінату відрахування частини чистого прибутку з 75% до 45%.
За словами Кубіва, таке рішення, в першу чергу, скоротить термін отримання паспортів шляхом проведення модернізації і розширення потужностей підприємства.
Крім того, модернізація поліграфкомбінату дозволить планувати виготовлення документів у майбутньому.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас