"Антонов" спробує встановити новий рекорд на Ан-2-100 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Антонов" спробує встановити новий рекорд на Ан-2-100

Технології&Авто
2292
“Антонов” планує встановити новий рекорд швидкості на літаку Ан-2-100. Спроба буде зроблена під час перельоту з Гостомеля (Київська область) до Львова, звідки лайнер далі вирушить у Польщу для участі в “XIX Європейському авіазльоті літаків Ан-2”, який відбудеться в місті Мелець з 10 по 13 серпня.
“Під час перельоту літака з аеропорту Київ-Антонов у селищі Гостомель в міжнародний аеропорт Львів буде виконана спроба встановлення світового рекорду на швидкість по загальноприйнятому маршруту. Політ буде виконувати екіпаж у складі: командир – льотчик-випробувач Тарасюк С.М, другий пілот – льотчик-випробувач Єпанчинцев В.В. і штурман-випробувач Кашуль О.І.”, – повідомили в “Антонові”.
У березні 2017 року Ан-2-100 встановив світовий рекорд, піднявши вагу в 3202 кілограми на висоту 2700 метрів.
Європейський авіазліт Ан-2 – найбільший захід, присвячений даним літакам. Щорічно для проведення цього авіафоруму обираються різні європейські країни. Цього року подія приурочена до 70-річчя від дня першого польоту Ан-2.

Довідка Finance.UA:

  • Ан-2-100 призначений для пасажирських, вантажних і змішаних пасажирсько-вантажних перевезень на місцевих повітряних лініях.
  • Здатний автономно експлуатуватися на невеликих аеродромах в широкому діапазоні висот аеродромів, у простих і складних кліматичних і метеорологічних умовах.
  • Головна відмінність Ан-2-100 від його попередника Ан-2 полягає в силовій установці з маршовим турбогвинтовим двигуном МС-14 розробки і виробництва ПАТ “Мотор Січ”.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас