В уряді визначилися з кількістю призовників до Національної гвардії в серпні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді визначилися з кількістю призовників до Національної гвардії в серпні

Казна та Політика
443
Кабінет міністрів прийняв розпорядження “Про затвердження чисельності громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу до Національної гвардії, і обсягу видатків для проведення призову у серпні 2017 року».
Відповідне рішення прийнято сьогодні під час засідання уряду без обговорення.
Зазначимо, 8 серпня набрав чинності указ президента №178 / 2017 про додатковий набір на строкову службу до Національної гвардії. За інформацією прес-служби Нацгвардії, «додатковий відбір близько 1 тис. кандидатів для проходження строкової служби до лав Національної гвардії проходить з метою підготовки до виконання функції з охорони органів і установ системи правосуддя».
Як роз’яснили в НГУ, згідно з пунктом 39 розділу ХІІ закону «Про судоустрій і статус суддів», цю функцію тимчасово покладено на підрозділи Національної гвардії і Національної поліції: «Тимчасово, на період до початку виконання в повному обсязі повноважень Служби судової охорони, підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорона приміщень суду, органів і установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу здійснюється підрозділами Національної поліції і Національної гвардії».
Набір строковиків відбуватиметься виключно в підрозділи, які виконують завдання з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних. До виконання завдань в зоні проведення АТО строковики залучатися не будуть. 7 липня президент України Петро Порошенко підписав указ про проведення в серпні 2017 року призову громадян на строкову військову службу в Національну гвардію.
«Призвати в серпні 2017 року на строкову військову службу в Національну гвардію придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягнули 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу», – йдеться в документі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас