Uber зазнає величезних збитків від операцій з лізингу автомобілів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber зазнає величезних збитків від операцій з лізингу автомобілів - ЗМІ

Фондовий ринок
1270
Компанія Uber Technologies Inc. планує згорнути операції в сфері лізингу автомобілів через величезні збитки цього підрозділу, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела, на яку посилається “Інтерфакс”.
Компанія має намір закрити чи продати основну частину лізингового бізнесу до кінця поточного року. Повідомляється, що на частку підрозділу Xchange Leasing припадає близько 3% всього штату компанії, що налічувало 15 тис. осіб.
Нещодавня перевірка операцій лізингового бізнесу показала, що його втрати в розрахунку на один автомобіль приблизно в 18 разів перевищують очікування керівництва компанії.
Згідно з останніми оцінками, реальні втрати в розрахунку на кожний автомобіль у лізинговому підрозділі становлять близько $9 тис., що відповідає приблизно половині вартості машини. Раніше Xchange Leasing оцінювало ці втрати лише в $500 в розрахунку на автомобіль.
Топ-менеджери Uber минулого місяця провели нараду з радою директорів, під час якої обговорили зростаючі втрати лізингового бізнесу і домовилися згорнути ці операції, повідомили джерела WSJ.
Uber запустила програму лізингу автомобілів в США в 2015 році, інвестувавши близько $600 млн у цей бізнес. Ідея програми полягала у наданні автомобіля в оренду потенційним водіям-таксистам, які не могли придбати їх.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас