"Легке метро" до Борисполя можна побудувати за два роки - Омелян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Легке метро" до Борисполя можна побудувати за два роки - Омелян

Казна та Політика
2422
У разі успішного завершення переговорів з китайськими партнерами “легке метро” до Борисполя можна побудувати за два роки.
Про це в інтерв’ю “Обозревателю” розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.
“Ми розглядали різні напрямки, як можливо це реалізувати. Адже, як ви знаєте, є той багатостраждальний китайський кредит на Повітряний експрес, хоча частину грошей з нього розікрали “папереднікі”. У кінцевому підсумку ми все ж дійшли до концепції легкого метро, яке має пройти по поверхні, з’єднати Київ повноцінним сполученням з аеропортом та містом Бориспіль”, – зазначив міністр.
Він додав, що це є елементом стратегії Міністерства інфраструктури. “Запускаючи лоукост, ми різко збільшуємо пасажиропотік. Збільшений пасажиропотік, орієнтований на дешеві авіаперевезення, вимагає абсолютно іншого виду транспорту. Тобто, якщо усі поїдуть автобусом чи машинами, то дорога захлинеться. Отже, зупинились на метро”, – додав урядовець.
За його словами, запуск метро – це не просто сполучення міста з аеропортом “Бориспіль”, це приєднання міста-супутника Борисполя і розвиток інфраструктури навколо цієї гілки метро. “А це надалі – котеджні містечка, нові забудови, підприємства, винесені за межі Києва. Це логіка, яка повинна спрацювати. І, насправді, це найдешевша серед усіх позицій”, – наголосив Омелян.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас