У держбюджеті вже 7 років не виділяють гроші на кредити для здобуття вищої освіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У держбюджеті вже 7 років не виділяють гроші на кредити для здобуття вищої освіти

Казна та Політика
258
Міністерство освіти і науки констатує, що в державному бюджеті з 2010 року не передбачалися кошти на надання цільових пільгових державних кредитів для здобуття вищої освіти.
Про це йдеться у відповіді Міносвіти на запит Українських Новин.
“Даний механізм передбачений порядком надання цільових пільгових державних кредитів для здобуття вищої освіти, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 16 червня 2003 року №916. Однак для реалізації цього механізму необхідні кошти, які з 2010 року на дані цілі в державному бюджеті не передбачалися”, – йдеться в ньому.
Відповідно до вищевказаного порядку, цільовий пільговий держкредит для здобуття вищої освіти за денною, вечірньою та заочною формою навчання у вищих навчальних закладах незалежно від форми власності можуть отримати молоді громадяни України віком до 28 років, які успішно склали вступні іспити або навчаються на будь-якому курсі вищого навчального закладу .
Кредит повинен надаватися тільки один раз на навчання за однією і тією ж спеціальністю для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра у вищому навчальному закладі, що функціонує на території України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас