Киянам підвищили квартплату і розповіли, як її не платити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам підвищили квартплату і розповіли, як її не платити

Казна та Політика
3581
Киянам доведеться більше платити за свої будинки. Розпорядженням КМДА від 6 червня 2017 № 668 затверджено нові, підвищені в середньому вдвічі тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.
Підвищені платіжки тепер отримають понад 8300 столичних будинків. Середній розмір тарифу для цих будинків складе 6,43 грн за 1 кв.м з ПДВ. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.
За словами столичної влади, підвищення приведе до економії бюджетних коштів і дозволить збільшити заробітну плату працівникам робітничих професій.
Також передбачається виділення коштів на поточні ремонти і обслуговування ліфтів, оскільки в тариф входить і оплата за їх техобслуговування, робота диспетчерських служб, освітлення сходових клітин, обслуговування димових і вентиляційних каналів та інші послуги.
Загалом, перелік налічує 17 видів послуг, які повинні надаватися для належного утримання та збереження житлового фонду. Перелік житлово-комунальних послуг споживачеві залежить від рівня благоустрою відповідного будинку (споруди).
Як зазначили в Держпродспоживслужбі, в разі порушення виконавцем умов договору споживач має право викликати його представника для складення та підписання акта-претензії, в якому повинні бути вказані терміни, види, показники порушень тощо.
Акт-претензія споживача подається виконавцю, який протягом трьох робочих днів вирішує питання про перерахунок платежів або видає обґрунтовану письмову відмову в задоволенні його претензій.
Крім цього, у споживачів залишається можливість платити за послугу за стимулюючими тарифами – зі знижкою 10%, якщо оплата здійснюється до 20 числа місяця.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас