Adidas до кінця року закриє в Росії ще 160 магазинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Adidas до кінця року закриє в Росії ще 160 магазинів

Фондовий ринок
1335
Німецький виробник спортивних товарів Adidas закриє близько 160 магазинів у Росії за 2017 рік.
Про це розповіли виконавчий директор Adidas Каспер Рорстед і фінансовий директор компанії Харм Ольмайєр під час телеконференції з інвесторами за підсумками першого півріччя 2017 року.
«Ми очікуємо, що російський ринок продовжить скорочуватися після чотирьох років санкцій і залежно від ціни на нафту», – заявив Рорстед. За його словами, керівництво вживає заходів щодо російського ринку. «Ми вже закрили понад 100 магазинів і закриємо ще 50 до кінця року», – пояснив він.
Як зауважив Ольмайєр, за рік доведеться закрити до 160 магазинів, бо Росія залишається єдиним регіоном присутності Adidas з виручкою, що знижується.
Закриття магазинів зумовлено виключно оптимізацією портфеля, а не виходом з ринку або значним скороченням частки бізнесу, зауважує представник російського Adidas.
У 2017 році, зокрема, планується відкрити понад 20 нових і поліпшити 90 існуючих рентабельних магазинів. При цьому скорочення персоналу в головному офісі в Росії не планується, підкреслює він. Adidas – найбільший іноземний спортивний ритейлер в Росії.
Однак російський ринок підводить Adidas вже не перший рік, тому компанія змушена закривати магазини. Вперше менеджмент компанії вирішив істотно скоротити план відкриття нових магазинів в 2014 році «через зростання ризиків зміни споживчих настроїв і витрат в регіоні».
У 2015 році компанія закрила близько 200 магазинів, відкривши 100 нових торгових точок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас