Вірус-вимагач Cerber атакує біткоїн-гаманці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вірус-вимагач Cerber атакує біткоїн-гаманці

Фінтех і Картки
1123
Сьогодні існує велика кількість вірусів-вимагачів, які постійно оновлюються. Однак, деякі автори шкідливого програмного забезпечення воліли б зберегти свої творіння живими, а не розробляти новий проект з нуля. Cerber є однією з найвідоміших і більш ніж небезпечних програм, що вимагають викуп. З’ясувалося, що з’явилася оновлена версія вірусу Cerber, здатна, крім “основної діяльності”, красти паролі браузерів і дані для входу в біткоїн-гаманці.
Оновлена версія здирників сімейства Cerber варта уваги. Вимагач визнаний одним з найбільш складних вірусів. Функціонал програми тепер виходить далеко за межі шифрування файлів користувачів та може збирати і красти дані з заражених комп’ютерів. Оновлений Cerber, отримавши пароль браузера і дані для входу в біткоїн-гаманець, спорожнює його, а далі вимагає викуп для відновлення інформації.
Те, що віруси здатні красти інформацію, що зберігається в комп’ютерних файлах, вже нікого не дивує. Хакерські програми успішно перевіряють зміст всіх файлів, тому збереження копії інформації має сенс. Cerber відноситься до категорії досить рідкісних шкідливих програм, здатних красти паролі з браузерів Internet Explorer, Mozilla Firefox і Google Chrome. Це зовсім не радує користувачів.
На атаку вірусу-здирника Cerber наражаються криптовалютні гаманці Bitcoin Core, Multibit і Electrum.
Більш того, нове оновлення Cerber дає можливість вірусу-вимагачу знаходити файли, пов’язані з трьома основними програмами криптовалютних гаманців – Bitcoin Core, Multibit, Electrum. Користувачам цих трьох гаманців слід мати копії інформації на комп’ютері. Можливо, більш безпечно взагалі перевести монети на апаратні гаманці, бо вони поки залишаються недоступними для атак вірусів.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас