Україна не встигає освоїти міжнародне фінансування ремонту доріг, - "Укрдорінвест" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не встигає освоїти міжнародне фінансування ремонту доріг, - "Укрдорінвест"

Казна та Політика
1075
Невикористані гроші продовжують знаходиться “на балансі банку”. Підрядники не встигають освоювати кошти міжнародних фінансових інститутів на ремонт українських доріг.
Про це повідомила директор ДП “Укрдорінвест” Олена Криворучко в ефірі “5 каналу”.
“Коли запитують, чому є кредитний договір, який розрахований на п’ять років, і основним показником успішної реалізації проектів є так зване “вибирання” кредитних коштів, чому це “вибирання” недостатньо велике, так от саме з тих причин, що контроль і моніторинг, і до моменту оплати безпосередньо підрядній організації він настільки великий, що не встигають у більшості випадків, навіть за умови успішної реалізації, навіть без суттєвих затримок, не встигають більшою мірою вчасно освоїти ці кошти”, – заявила Криворучко.
За її словами, ці невикористані гроші продовжують знаходиться “на балансі банку”. Як повідомлялося раніше, Державна фіскальна служба України за сім місяців направила понад 8 млрд гривень на реконструкцію доріг.
Фінансування відбувалося в рамках експерименту з перерахування 50% від перевиконання надходжень митниці. Таким чином, Одеська митниця забезпечила перерахування 1,6 млрд гривень, Київська – 1,4 млрд гривень, Львівська – 666 млн гривень, Київська міська – 603 млн гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас