Нафта продовжує дешевшати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує дешевшати

Енергетика
885
Ціни на нафту еталонних марок продовжують опускатися в очікуванні підсумків зустрічі технічного комітету ОПЕК+, який завершить роботу у вівторок в Абу-Дабі.
Учасники ринку сумніваються в тому, що провідні світові країни-нафтовиробники зможуть прийняти якісь рішучі заходи для того, щоб повністю дотриматися обмеження на видобуток нафти згідно з прийнятими раніше домовленостями, повідомляє MarketWatch.
Крім того, інвесторів цікавить, чи приєднається Лівія до угоди про обмеження виробництва.
“Реальність полягає в тому, що ОПЕК не має можливості забезпечити обмеження виробництва, – вважає аналітик SCI International Гао Цзянь. – Це багаторічна проблема картелю”.
Однак він зазначає, що якщо Саудівська Аравія висловиться на користь більш сильної прихильності до скорочення експорту, на ринку може сформуватися новий виток активної купівлі нафтових ф’ючерсів.
Жовтневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures у вівторок до 8:02 за Києвом подешевшали на $0,22 (0,42%) – до $52,15 за барель. На торгах у попередній робочий день їх ціна зменшилася на $0,05 (0,1%), завершивши торги на рівні $52,37 за барель.
Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці у вівторок знизилися на $0,17 (0,34%) – до $49,22 за барель. За підсумками попередньої сесії їх ціна опустилася на $0,19 (0,38%) і закінчила день на рівні $49,39 за барель.
Водночас аналітики Morgan Stanley вказали на наявність декількох факторів, які свідчать про збільшення попиту на нафту. Зокрема, обсяги переробки на НПЗ США, Європи, Китаю, Бразилії та Індії суттєво перевищують минулорічні показники, повідомляється в огляді банку.
Крім того, запаси нафти показують ознаки дефіциту в умовах стійкого попиту, в тому числі це стосується Анголи і Росії. Ціна марки Urals в даний час знаходиться практично на рівні Brent, незважаючи на більш низьку якість російського сорту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас