Європейським автоконцернам встановлять «планку» з виробництва електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейським автоконцернам встановлять «планку» з виробництва електрокарів

Технології&Авто
1033
Європейська комісія розглядає можливість запровадження обов’язкових квот на випуск і збут електромобілів і транспортних засобів з низьким рівнем викиду шкідливих речовин з 2025 року.
Таким чином Єврокомісія має намір прискорити процес відходу від використання в автомобілях традиційних двигунів внутрішнього згоряння. До кінця року планується представити пакет заходів розвитку «щадної клімат-мобільності».
До них, можливо, будуть відноситися квоти з мінімальної кількості електромобілів, які повинні будуть виробляти та збувати автоконцерни, і більш суворі норми щодо викидів шкідливих речовин.
Асоціація автовиробників Німеччини (VDA) висловила стурбованість з приводу звістки про ЄС і планованих квот. В організації заявили, що такі нововведення помилкові. За словами представників VDA, продажі електрокарів залежать від низки факторів, проте на багато з них навіть самі виробники не завжди можуть вплинути.
Влада Німеччини і автомобільні компанії зараз намагаються знайти шляхи виходу із низки скандалів, пов’язаних з маніпуляціями з показниками викидів шкідливих речовин в дизельних авто, в яких було викрито ряд виробників Німеччини.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас