Amazon запустить доставку дронами з поїздів і вантажівок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon запустить доставку дронами з поїздів і вантажівок

Фондовий ринок
266
Згідно з патентною заявкою, Amazon планує створити пересувні станції для запуску своїх дронів з поїздів, фур і кораблів, пише Business Insider.
«Інтермодальні транспортні засоби можуть бути завантажені предметами і повітряним транспортним засобом і спрямовані в райони, де є попит на товари, – йдеться у запиті. – Інтермодальні транспортні засоби можуть бути з’єднані з локомотивами, контейнерними суднами, дорожніми тракторами або іншими транспортними засобами і оснащені системами навантаження і розвантаження повітряного судна, а також його запуском під час руху інтермодальних транспортних засобів».
Ключова проблема будь-якого оператора дронів – їх зарядка і технічне обслуговування: чим менша батарея, тим менше замовлень робот може доставити за один раз без повернення на базу. Однак, судячи з недавньої патентної заявки, у Amazon є рішення – пересувні станції.
У заяві, опублікованій 1 серпня на сайті патентного відомства США, йдеться про інтермодальність подібних платформ, тобто, Amazon хоче розмістити їх на інших видах транспорту – поїздах, вантажівках і кораблях.
Простіше кажучи, дрони будуть вантажитися на поїзд або фуру для доставки в більш віддалені райони, відвозити товари покупцям, повертатися на базу, а потім приїжджати назад в штаб-квартиру Amazon або інший хаб. Крім того, передбачається, що дрони будуть завантажуватися запчастинами для ремонту інших дронів, поки вони їдуть на поїзді або фурі.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас