Кіберполіція попереджає про недостатність антивірусів для захисту інформсистем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція попереджає про недостатність антивірусів для захисту інформсистем

Технології&Авто
828
Наявність тільки антивірусних програм є недостатньою для підтримки високого рівня безпеки інформаційних систем приватного і державного секторів, заявляє департамент кіберполіції Національної поліції України за підсумками проведеного аналізу кіберзлочинів, вивчення досвіду правоохоронців інших держав, публікацій розробників апаратного і програмного забезпечення і ЗМІ за 2016-2017 роки.
“Для захисту веб-додатків потрібно використовувати мережеві екрани (брандмауери веб-додатків), а для своєчасного виявлення атак – системи моніторингу безпеки подій (Security information and event management – SIEM)”, – йдеться в повідомленні кіберполіції в понеділок.
За даними департаменту, подолати захисний периметр інформаційної інфраструктури в половині систем може зловмисник з мінімальними знаннями і низькою кваліфікацією.
“Інформаційні системи в минулому і поточному роках стали більш уразливими до атак з боку зовнішніх і внутрішніх кіберзагроз, а підготовка і проведення таких кібератак вже не вимагають істотних зусиль з боку зловмисників”, – констатує кіберполіція.
Посилаючись на дані досліджень, вона вказує, що 40% вразливостей становлять помилки в налаштуванні програмного забезпечення (ПЗ), 27% – помилки в програмному коді і 20% – відсутність або несвоєчасність оновлень безпеки.
Серед основних помилок кіберполіція виділила слабкі паролі, що складаються з коротких слів і фраз без цифр і інших символів; використання відкритих (нешифрованих) способів передачі даних, застарілі версії ПЗ з відомими, але не виправленими уразливостями; використання віддаленого доступу до ресурсів і систем управління обладнанням з використанням загальних каналів мережі Інтернет.
Департамент особливо відзначає вразливості веб-додатків, які є причиною 77% проаналізованих випадків віддаленого втручання в діяльність інформаційних систем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас