Mastercard має намір запатентувати рішення з повернення криптовалютних платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mastercard має намір запатентувати рішення з повернення криптовалютних платежів

Фондовий ринок
546
Платіжний гігант Mastercard подав нову патентну заявку, з якої випливає, що компанія має намір розробити сервіс, що дозволяє здійснювати повернення коштів у криптовалюті. Про це пише Coinspeaker.
Заявка під назвою «Інфраструктура інформаційних транзакцій» була подана в кінці січня цього року від імені Mastercard International Inc. і опублікована на сайті Бюро з патентів і товарних знаків США 3 серпня. Винахідником рішення вказаний колишній старший аналітик Mastercard Володимир Голощук. В даний час, як зазначено в його профілі на LinkedIn, він очолює компанію Practice Rocks і Brightest Minds.
В описі заявки йдеться:
«Незважаючи на те, що механізм розподіленого реєстру в криптовалютах можна вважати ефективним з точки зору запобігання подвійним витратам, процес верифікації виявляється доволі ресурсномістким. В результаті кількість транзакцій, які можна здійснити, виявляється меншою, ніж в централізованих системах. Оскільки транзакції є публічними і незворотними, виклик полягає в тому, щоб домогтися всіх властивостей централізованих систем електронних грошей, і особливо це стосується повернення коштів».
Рішення, що описується в заявці, передбачає створення інфраструктури, за допомогою якої користувачі зможуть верифікувати свою особу через прив’язку криптовалютних гаманців.
Передбачається, сервіс буде особливо актуальний в ситуаціях, коли користувачі відправляють мерчантам перекази з рахунків на біржах і аналогічних майданчиках, де кошти можуть зберігатися разом з активами інших осіб.
У разі, якщо мерчанту буде необхідно оформити повернення, він може відправити кошти назад на адресу, прив’язану до акаунту користувача, – тоді власникам біржі буде необхідно дізнатися, звідки ці гроші прийшли і навіщо.
Для вирішення таких питань в Mastercard пропонують систему кількох гаманців:
«Основний принцип полягає в тому, що у користувача є два типи гаманців. Один з них «публічний» для загальнодоступних і підтверджених транзакцій. З його допомогою можна відправляти і отримувати перекази з інших сервісів. Користуючись таким підходом, можна вирішити проблему повернення коштів: платіжний документ, отриманий з публічного гаманця, може бути повернутий у вигляді рівного по сумі переказу назад».
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас