Moody`s прогнозує зростання відтоку капіталу з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody`s прогнозує зростання відтоку капіталу з Росії

Світ
495
Підписання президентом США Дональдом Трампом нового закону про можливість розширення санкцій стосовно Росії створює загрозу для відновлення зростання економіки країни, попереджає Moody’s.
Як повідомляє РБК, на думку експертів агентства, в 2017 році в Росії все-таки буде зафіксований (вперше з 2014 року) приріст ВВП, однак розширення санкцій стривожить інвесторів і може призвести до посилення відтоку капіталу з країни.
«Такий результат ще більше погіршить і без того хронічну недоінвестованість Росії, яка залишається однією з головних слабкостей (російської економіки)», – йдеться в звіті Moody’s.
У документі підкреслюється, що прийнятий в США закон призведе до тимчасового ослаблення рубля, зростання інфляційних очікувань і помірного зростання відтоку капіталу, який вже прискорився на тлі звинувачень у втручанні Росії у вибори президента США.
«Розширення санкцій стало негативним сигналом для інвесторів, особливо іноземних, які тільки-но почали звикати до роботи в умовах постійного характеру санкційного тиску», – заявили в Moody’s.
На думку експертів агентства, в нових умовах Росії стане складніше залучати прямі іноземні інвестиції. Водночас у звіті Moody’s наголошується, що навіть сильніше, ніж самих інвестицій, Росія потребує сучасних технологій, необхідних для того, щоб компенсувати втрати від зниження видобутку на нафтових родовищах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас