У Siemens розповіли, як вийти зі скандалу з поставкою турбін до окупованого Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Siemens розповіли, як вийти зі скандалу з поставкою турбін до окупованого Криму

Фондовий ринок
1036
Німецький концерн Siemens вважає викуп турбін, поставлених до окупованого Росією Криму, простим вирішенням конфлікту з Москвою, повідомляє ТАСС з посиланням на заяву представника компанії Філіпа Енча.
“Технічно це могло б виглядати як домовленість про ціну, яку одна сторона готова заплатити, щоб повернути турбіни. З цієї точки зору, це досить проста операція”, – зазначив він. Энч додав, що концерн також розглядає варіант повернення турбін на ТЕЦ у Тамані (Краснодарський край) через позов, спрямований до Арбітражного суду Москви. “Очевидно, всі чотири турбіни переміщені в окупований Росією Крим всупереч заявам клієнта і контрактним зобов’язанням. Мова йде про місце використання турбін… Всі документи були підписані, дано гарантії, що там вони будуть використовуватися. Цього ми хочемо досягти”, – додав він.

Довідка Фінансів.юа:

  • 6 липня у ЗМІ з’явилася інформація, що Росія в обхід санкцій здійснила поставку до окупованого Криму німецьких газових турбін Siemens.
  • У зв’язку з антиросійськими санкціями, ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію Кримського півострова.
  • 11 липня німецький концерн Siemens подав позови проти причетних до постачання його турбін в окупований Крим.
  • 26 липня посли ЄС погодилися розширити антиросійські санкції через нелегальні поставки енергетичних технологій на територію окупованого Криму.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас