Курс Bitcoin знову оновив історичний максимум - понад $3000 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс Bitcoin знову оновив історичний максимум - понад $3000

Фінтех і Картки
1136
У минулі вихідні криптовалюта Bitcoin (класичний, а не новий Bitcoin Cash) подорожчала до нового рекордного значення, переваливши за відмітку $3000 за один біткоїн. Причому відразу кілька популярних криптовалютних бірж, включаючи Coinbase і Kraken, давали за один біткоїн більше ніж $3000.
Зараз вартість одиниці криптовалюти зросла ще більше і на момент підготовки новини перевищує $3200, повідомляє ITC з посиланням на TechCrunch.
Відзначимо, що раніше в травні курс криптовалюти Bitcoin вперше перевищив $2000, а на початку червня валюта майже досягла $3000, а потім різко пішла вниз до $2666. У липні курс і зовсім вперше за два місяці впав нижче ніж $2000. Нинішній черговий підйом курсу стався через кілька днів після поділу криптовалюти Bitcoin на два різновиди: класичний біткоїн (BTC) і Bitcoin Cash (BCC).
В результаті нового стрибка курсу ринкова капіталізація Bitcoin подолала новий рубіж у $50 млрд. З урахуванням нинішнього курсу, сумарна вартість всіх біткоїнів, що знаходяться в обігу, перевищує $53 млрд (дані Coinmarketcap). Що стосується нового біткоїна, після поділу всі наявні на гаманцях користувачів заощадження «подвоїлися», і вони отримали таку саму кількість нових монет Bitcoin Cash (BCC), яку можна витрачати незалежно. На момент запуску новий BCC коштував у 7-8 разів дешевше за звичайний біткоїн (BTC) — близько $350-370, але за першу добу криптовалюта показала зростання 120%, ставши третьою за обсягом капіталізації після Ethereum і класичного Bitcoin. Втім, вже на наступний день курс нового біткоїна впав до $220. Зараз один Bitcoin Cash оцінюють в $261.41.
Експерти досить скептично ставляться до перспектив нового різновиду біткоїна, який на даний момент, за великим рахунком, не представляє особливої цінності, якщо забути про біржові стрибки. Звісно, це може змінитися в майбутньому, якщо нова валюта отримає належну підтримку з боку всіх учасників ринку, але поки що майнери віддають пріоритет класичному біткоїну.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас