У Києві знесуть ще 1,2 тис. МАФів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві знесуть ще 1,2 тис. МАФів

Казна та Політика
532
У цьому році силами комунальників міська влада прибрала понад тисячу незаконних МАФів у столиці, ще 1200 планують демонтувати до кінця року, — заявив Київський міський голова Віталій Кличко, передає прес-служба КМДА.
За його словами, поступово функцію надання торгових площ для підприємців повинні взяти на себе сучасні торгові центри.
«Всі чудово знають, що для того, щоб легально займатися бізнесом, необхідно орендувати приміщення, платити за комунальні послуги, платити офіційну зарплату і платити податки в бюджет міста. Так відбувається у всьому світі. У нас величезна кількість МАФів розміщені незаконно, нелегально підключаються до міських мереж, нічого не платять до бюджету. І наше завдання як міської влади – зробити так, щоб нелегальних МАФів у Києві не було, а легальні надавали якісні послуги», — заявив мер.
Градоначальник нагадав, що в столиці в минулі роки працювало близько 20 тис. кіосків. «Зараз в Києві законно працюють близько 6 тис. МАФів. У цьому році ми вже прибрали більше ніж тисячу незаконних споруд, і нам також потрібно прибрати ще близько 1200 незаконних кіосків. Поступово ми наводимо лад з незаконним розміщенням тимчасових споруд, і люди бачать, що там, де раніше стояли МАФи, тепер — відкритий простір, парки і сквери. Зокрема, на Контрактовій площі, де комунальники нещодавно демонтували велику кількість МАФів», — відрапортував міський голова.
Коментуючи закиди про нібито тиск міської влади на малий бізнес, Кличко зазначив, що місто всіляко підтримує підприємців, однак вони повинні працювати виключно легально і законно і платити податки в бюджет столиці.
«Будь ласка, беріть в оренду приміщення, працюйте офіційно. І я впевнений, що поступово взяти на себе функцію МАФів повинні торгові центри, які надають приміщення підприємцям, як це відбувається у всіх цивілізованих країнах», — додав він.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас