Британці інвестували £260 млн за допомогою цифрового помічника MoneyFarm — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці інвестували £260 млн за допомогою цифрового помічника MoneyFarm

Фінтех і Картки
405
За рік аудиторія цифрового помічника MoneyFarm розрослася до 10,000 клієнтів, які довірили системі £260 млн, пише Business Insider. Сама платформа поки показала збитки, але прогнози обіцяють прибуток в 2019.
За словами співзасновника компанії Паоло Гальвані, зараз цифрові помічники швидко набирають популярність. За останній місяць суми під їхнім управлінням досягли £1,4. Це невелика сума в порівнянні з іншими фінансовими інструментами, але тут важлива швидкість розвитку, вважає він. У довгостроковій перспективі такі помічники захоплять свою частину ринку. Наприклад, аналітики з компанії з управління активами Bernstein переконані, що роботизовані фінансові консультанти стануть одним з найпопулярніших явищ в сфері фінтеху.
Рішення для автоматизованих рекомендацій з інвестицій та цифрові менеджери для управління капіталом – одна з найгарячіших стартап-тем в фінтеху в останні роки. Компанія MoneyFarm один з піонерів в цій галузі. Вона почала роботу в 2012 році в Італії, а в лютому 2017 запустилася в Великобританії. За час роботи в Великобританії компанія набрала стільки ж клієнтів, скільки за 4 роки в Італії.
Але при зростанні незалежних сервісів вони стикаються з дедалі більшим тиском з боку більш традиційних гравців фінансового ринку. Так, найбільший швейцарський фінансовий холдинг UBS запустив систему SmartWealth, яка виконує схожі функції. Американська інвестиційна компанія Vanguard пообіцяла надавати свої послуги в цифровому вигляді. Гальвані говорить, що індустрія управління фінансами змінюється, а в майбутньому буде з’являтися все більше таких компаній.
У компанії говорять, що клієнти отримують середній річний дохід від 5% до 18%. Це залежить від обраної ними тактики, від готовності ризикувати. За інвестиції розміром менше £10,000 компанія не бере комісію. За великі суми середня комісія 0,6%. При цьому середній розмір інвестицій клієнтів з Великобританії – £17,000.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас