Греція створить власний банк розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція створить власний банк розвитку

Світ
121
Греція створить банк розвитку для фінансування інфраструктурних проектів, стартапів, малих підприємств і компаній, орієнтованих на експорт, говориться в заяві ради економічної політики уряду, пише Reuters.
Грецький банк розвитку буде державним кредитором, який буде доповнювати комерційні банки, щоб допомогти фінансуванню зростання і регіональних проектів.
Банк буде прагнути до партнерства з іншими державними структурами для залучення коштів для фінансування власної господарської діяльності, участі в його статутному капіталі та співпраці з міжнародними фінансовими установами.
“Мета полягає в тому, щоб наділити банк необхідним фінансуванням і активами, щоб він міг виконувати свою роль, – йдеться в заяві ради. – Його створення заповнить прогалину в дефіциті фінансування країни”.
Економіка Греції, постраждала від глибокої боргової кризи, з усіх сил намагається відновитися після багаторічної глибокої рецесії.
Інші банки розвитку ЄС надають фінансування для інвестицій. Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) буде інвестувати в Грецію до кінця 2020 р. і очікує, що його фінансування досягне 2 млрд євро до 2018 р.
У червні Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) активував фінансування в розмірі 400 млн євро для надання допомоги малим і середнім грецьким компаніям в їхній експортній діяльності.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас